Secondary Logo

Az okosenergia-tárolás időszaka elérkezett!

Az okosenergia-tárolás időszaka elérkezett!

Tudja meg, hogyan minimalizálhatja vállalkozása energiaköltségeit az energiatárolás és a mesterséges intelligencia használatával! Komplex energiamenedzsment magyar fejlesztésű szoftverrel és hazai gyártású energiatárolóval ipari szereplők részére!

Különleges rendszert fejlesztettünk, mellyel az energiatárolás jövőjének új korszakába léphetünk. A magyar PG energiatároló termékcsalád kifejlesztésével olyan terméket kínálunk ügyfeleink számára, melyek bőven túlmutatnak a piac egyéb termékeinek tulajdonságain, és a jövő okos-energiamenedzsmentjét hozzák elérhető közelségbe.

Milyen funkciókat garantálnak a termékeink?

SZÜNETMENTES ELLÁTÁS

Vállalkozásunk hiába rendelkezik napelemparkkal, ugyanis amennyiben áramszünetünk van, vagy ingadozik az áramellátás a területünkön, úgy akár órákra is teljes energiaellátás nélkül maradhatunk. Tudniillik az invertereknek szüksége van folyamatos közüzemi betáplálásra a működésük biztosításához, a napelempark működtetéséhez. Ennek legfőbb célja és lényege a tervezett hálózati karbantartásban résztvevő szakemberek életének és testi épségének biztosítása, amely áramszünet előidézésével valósulhat meg, amely pedig természetszerűleg a napelemparkunk hálózatra történő energia-visszatermelését gátolja meg. Energiatároló rendszerünk külön dedikált kimeneten képes megtáplálni a saját belső hálózatunkat az akkumulátorokban lévő töltés erejéig, melyhez egy okos védelmi rendszert is használ közben. Ez biztosítja azt, hogy akkor is legyen energiánk, ha a területünkön áramingadozás- vagy teljes kimaradás van, viszont mindeközben a közhálózatra se engedjen vissza semmit.

ENERGIATAKARÉKOS MÓD

A legtöbb napelemes inverter elég magas önfogyasztással rendelkezik akkor is, ha nincs aktuálisan sem energiatermelés, sem pedig fogyasztás. Ez éjszakánként gyakran előfordulhat. Ebben az esetben az inverterek a szükséges energiát a közhálózatról veszik fel, esetleg az akkumulátorokba betárolt energiából nyerik ki az igényelt mennyiséget. Ez egy közepes méretű ipari csarnok esetében akár többezer kWh fölösleges fogyasztást is jelenthet évente, mely igen jelentős költségvonzattal járhat. A PG energiatároló képes energiatakarékos üzemmódon történő működésre, amely automatikusan kapcsol át, ezáltal a rendszer csupán annyi energiát használ, amennyi számára teljes leállítás nélkül feltétlenül szükséges.

MESTERSÉGES INTELLIGENCIA

Az előzőleg felsorolt funkciók külön-külön is komoly megtakarításokat jelenthetnek a felhasználó számára, azonban akkor képesek teljesen új korszakot nyitni, amikor csokorba tudjuk őket fogni és optimálisan hasznosítani. A szünetmentes ellátás és az energiatakarékos üzemmód funkciók manuális vezérlése rendkívül nehézkes, egy-egy szoftverrel automatizálni őket pedig nem gazdaságos, továbbá nem vagyunk képesek minden dinamikus változó kombinációjának alakulására sem felkészülni.

A PG energiatároló rendszerekbe beépített mesterséges intelligencia azt a célt szolgálja, hogy a berendezés műszaki adottságait maximálisan kihasználja és saját döntéssel – az előre megadott utasítások alapján – kiemelkedő megtakarításokat és üzembiztonságot érjen el számunkra. Napokra előre képes a várható időjárást figyelni, így tudja pontosan, hogy mely órákban milyen energiatermelésre lehet számítani. Megtanulja a felhasználó fogyasztási szokásait, a műszakrendet, a gépek elektronikai jellemzőit és ezekből rendkívül pontosan képes elkészíteni vállalkozásunk órára pontos energiamérlegét. Okosrendszerünk ezek alapján el tudja dönteni, hogy mikor érdemes energiatakarékos módot választania, hálózatról vételeznie, oda feltáplálnia, vagy éppen tartalékolnia azon időszakokra, amikor a fogyasztásunk prognosztizálhatóan nagynak ígérkezik, a termelésünk ellenben alacsonynak.

A vállalkozásunkban található okoseszközök (hőszivattyúk, kazánok, autótöltők, légkezelők, automata berendezések) is könnyen integrálhatóak ezen okosrendszerbe, mellyel egyedülállóan komplex és széleskörű energiamenedzsment érhető el. Az előre jelzett energiatermeléshez igazíthatjuk a fogyasztóinkat, azok működését ütemezhetjük, mindezt úgy, hogy a lehető legnagyobb mértékben használjunk napenergiát, a lehető legkisebb mértékben pedig vételezett áramot. Ugyanezen mesterséges intelligencia felügyel minden biztonsági funkciót és bármilyen rendellenes hatás észlelése esetében leállítást, korlátozást végez annak érdekében, hogy védje az energiatároló rendszert és az egyéb eszközeinket a meghibásodástól.

A PG energiatároló a legmodernebb automatikus utasítású szabályozási képességgel bír (aFRR), mely kiegyenlítőenergia-szabályozási képességet jelent, azaz képes arra, hogy igény esetén és jóváhagyást követően a MAVIR szabályozást hajtson végre az eszközön. A szoftverbe már most be van építve minden olyan funkció, mely a dinamikus árazás kezeléséhez szükséges, azaz bármilyen platformon képes a szolgáltató által megadott, akár napon belüli ársávokat kezelni, és annak megfelelően dönteni az optimális vételezésről vagy hálózatra történő feladásról.

Mindezen tulajdonságokat a legnagyobb mértékben ki tudjuk használni, vagy igény esetén a megfelelően beállított működést monitorozni tudjuk a különleges felhasználói felülettel, mely online és okoseszközre telepített applikáción keresztül is elérhető. Ráadásul az okosrendszerünkkel akár élő szóban is tudunk kommunikálni és ekképpen adni neki utasításokat.

Bejegyzés megosztása